ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΕΑ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ


Η ΟΞΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΥΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ

Δεν είναι μόνο η απροκάλυπτη δολοφονική βία των σωμάτων ασφαλείας στις διαδηλώσεις και τις απεργίες. Δεν είναι μόνο η στοχοποίηση και οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον των χώρων αντίστασης και αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία. Δεν αρκεί, η συκοφάντηση και λασπολογία των ΜΜΕ, οι στημένες δίκες και καταδίκες, της κατά τα άλλα, ανεξάρτητης δικαιοσύνης. 

Η βία του κράτους στρέφεται συνολικά ενάντια στην κοινωνία μέσα από ένα πλέγμα καθημερινών εκβιασμών, τρομοκρατίας, εξευτελισμού και καταστολής. Η ισχύς της κρατικής επιβολής πρέπει να εμπεδωθεί ως άτρωτη και αδίστακτη από όλους. Διαφορετικά παραμονεύει ο κίνδυνος να μετατραπεί η κρίση από ευκαιρία για τα αφεντικά, σε ευκαιρία για να κατακτήσουν οι καταπιεσμένοι την ελευθερία και την αξιοπρέπεια τους πατώντας πάνω στα ερείπια του κράτους. 

Είχαμε από καιρό μιλήσει για τη -χωρίς προηγούμενο- ¨σκλήρυνση¨ της στάσης της αστυνομίας του Αγρινίου και την εναρμόνιση της με τις κεντρικές εντολές της δωσίλογης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που πασχίζει με νύχια και με δόντια να διεκπεραιώσει τις επιταγές των υπερεθνικών εντολέων της, επενδύοντας στην τρομοκρατία και το φόβο. 

Από την επίθεση με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και το τελικό ¨σπάσιμο¨ της μαθητικής πορείας το Δεκέμβρη του 2010, με αποτέλεσμα 5 συλλήψεις μαθητών και τον ξυλοδαρμό τους, τις προκλητικές και εξευτελιστικές ¨εξακριβώσεις στοιχείων¨ σε 18χρονα παιδία, ως την απαγωγή νεολαίου από ασφ-αλήτες και την ανάκριση του σε ερημικό σημείο της πόλης, καταδεικνύεται πως τα γκλοπ καμιάς αστυνομίας δεν είναι διακοσμητικά.   
 
Σήμερα μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι ο ρόλος της αστυνομίας του Αγρινίου δεν είναι μόνο αντικοινωνικός αλλά και πολιτικός. Πώς αλλιώς μπορεί να εκληφθεί η συντονισμένη επιχείρηση εναντίον 7 συντρόφων την Πέμπτη 24 Μαρτίου, το βράδυ, στην πλατειά Δημάδη; Αν όχι ως πολιτική βία και προσπάθεια τρομοκράτησης των συντρόφων. Όταν 25-30 τσογλάνια της ΔΙ.ΑΣ. και της ασφάλειας, χωρίς κανένα απολύτως λόγο, εφόρμησαν από όλες τις πλευρές της πλατείας, κυκλώνοντας τους συντρόφους, βρίζοντας, σπρώχνοντας και προκαλώντας συνεχώς, προκειμένου να προκληθεί ένα ¨μπάχαλο¨ που θα τους βόλευε, για να κάνουν αυτό για το οποίο ήρθαν. 

Προφανώς για την αστυνομία του Αγρινίου είναι επιλήψιμη και εν δυνάμει παράνομη η δημόσια εμφάνιση πάνω των τριων αναρχικών. Εάν δεν ήταν πολιτική και φρονηματικού τύπου η επίθεση εναντίον μας τότε οφείλουμε να πληροφορήσουμε την κοινωνία του Αγρινίου να προσέχει που και πότε βρίσκεται και συνδιαλέγεται και φυσικά όταν αυτό γίνεται να μην ξεπερνούν οι παρέες τα 3 άτομα. 

Εδώ να πούμε ότι το περιστατικό έληξε όταν άρχισαν να καταφθάνουν στην πλατεία παρέες συντρόφων που ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο μέρος. Οι μπάτσοι τότε αποχώρησαν χωρίς να ακούσουν τις προτροπές μας να μας μεταφέρουν όλους στο τμήμα για να μάθουμε γιατί κατηγορούμαστε και για ποιο λόγο επιτέθηκαν. 

Κλείνοντας θέλουμε να πούμε ακόμη ότι οι εντολές των ανδρείκελων προφανώς και ήταν από τα κεντρικά και με πολιτικό σκεπτικό, προκειμένου να κυλήσει ομαλά η νύχτα της 24ης Μαρτίου και η παρέλαση την επομένη. Μιας και έχουν φτάσει στο σημείο να φοβούνται κάθε μάζωξη του κόσμου ακόμα και στην παρέλαση, πόσο μάλλον φέτος που πολλά ακούστηκαν για γιαουρτώματα και γιουχαΐσματα. Γι αυτό και η παρέλαση φέτος πραγματοποιήθηκε με σημαντική δύναμη της αστυνομίας να την περιφρουρεί (ασφάλεια, ΔΙ.ΑΣ, ΟΠΚΕ). 

Η κοινωνία έχει μετατραπεί σε ένα καζάνι που βράζει και οι κυρίαρχοι τρέμουν το ωστικό κύμα της επερχομένης έκρηξης, για αυτό επενδύουν στην αγρία καταστολή και τρομοκρατία, στις πολιτικές διώξεις και τις συμμορίτικες κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις. 

Η αστυνομία του Αγρινίου, με αυτή τη στάση, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Θα βρει μπροστά της όλους μαζί αυτούς που μεμονωμένα προσπαθεί να επιδείξει τον θρασύδειλο τσαμπουκά της, να εξευτελίσει, να τρομοκρατήσει, να καταστείλει… Αν δεν αρκούν οι εκατοντάδες νεολαίοι που συλλήβδην και ισοπεδωτικά τους αποκαλούν γουρούνια και δολοφόνους και δεν ντρέπονται να κυκλοφορούν στους δρόμους, τότε θα αναγκαστούν να δεχτούν την οργή του κόσμου που οι ίδιοι προκαλούν.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ 


Κάποιοι από την αντιφασιστική συνέλευση Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: