ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΚΟΡΩΝΑΙΟ

Τη Δευτέρα 18 Απρίλη πραγματοποιήθηκε στην πλ. Όλγας συγκέντρωση- μικροφωνική σε ένδειξη αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Γεράσιμο Κορωναίο που διώκεται από το στρατοδικείο Ιωαννίνων με την κατηγορία της ανυποταξίας σε περίοδο ειρήνης.


Πιο συγκεκριμένα, ο Γ.Κ. έκανε δημόσια δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης τον Οκτώβρη του 2009 όντας ανυπότακτος από το Μάη του ίδιου έτους. Τον Ιανουάριο του 2011 ασκήθηκε μήνυση εναντίον του από τον εισαγγελέα του στρατοδικείου Ιωαννίνων και κλήθηκε δυο φορές να δώσει εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του για την ανυποταξία. Δεδομένου ότι δεν είχε να πει κάτι παραπάνω, δεν εμφανίστηκε. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο εισαγγελέας προχώρησε στην απαγγελία κατηγοριών (ανυποταξία σε περίοδο ειρήνης) και αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία του στρατοδικείου. Ο ίδιος ο Γ.Κ. έχει πάρει την απόφαση να παρουσιαστεί στο στρατοδικέιο δίνοντας το πολιτικό στίγμα της δίωξης του στηριζόμενος από την αλληλεγγύη των συντρόφων του και όσω καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται για προσωπική του υπόθεση και επιλέξουν να σταθούν δίπλα του.

Στη συγκέντρωση που καλούσε η συνέλευση αναρχικών / αντιεξουσιαστών / αυτόνομων και συντρόφων-ισσών ενάντια στο στρατό παραβρέθηκαν γύρω στα 50 άτομα. Ήταν μόνο μια πρώτη κίνηση για το κοινωνικό άνοιγμα της υπόθεσης της δίωξής του, ενώ στο μέλλον θ’ ακολουθήσουν κι άλλες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ Γ. ΚΟΡΩΝΑΙΟ
και σε όσους διώκονται για την επιλογή τους να μην υπηρετήσουν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΠΟΤΕΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: