ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Για την εισβολή της αστυνομίας σε συναυλία στην πλατεία Δημάδη


«Ο πολιτισμός μας δε χωράει στα μαγαζιά και το εμπόριο»

Τη Μ. Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιούνταν στην πλατεία Δημάδη συναυλία νεολαίων για την παρουσίαση των δίσκων των συγκροτημάτων ¨45¨ και ¨παράνομοι νόμοι¨. Όπως λένε οι ίδιοι ¨ο πολιτισμός μας δε χωράει στα μαγαζιά και το εμπόριο, διαλέγουμε την ελεύθερη επικοινωνία στους δρόμους και τις πλατειές και αυτό ενοχλεί το δήμο και την αστυνομία. Επιλέγουμε να μην πουλάμε τη μουσική μας, να μην εμπορευόμαστε την έκφρασή μας, στήσαμε το σημερινό live με τα δικά μας μέσα, με προσωπική εργασία, με ελεύθερη είσοδο και ένα κουτί για την οικονομική ενίσχυση της συναυλίας… αυτός είναι ο δικός μας πολιτισμός …¨.

ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ – ΜΠΑΤΣΟΙ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΔΗ
Η πλατεία Δημάδη τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα σημείο αναφοράς της νεολαίας της πόλης. Είναι ο χώρος όπου καθημερινά μαζεύονται 10αδες νεολαίοι. Πηγαδάκια, skate, μουσικές, μπάλα, καυγάδες, φασαρία …
Είναι ο χώρος όπου η νεολαία της πόλης μαζεύτηκε αυθόρμητα για να απαντήσει στη δολοφονία του15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από το μπάτσο Κορκονέα, το Δεκέμβρη του 2008.
Στα μυαλά όλων είναι ¨η δική μας πλατεία¨. Φαίνεται όμως ότι ο δήμος Αγρινίου και η αστυνομία έχουν διαφορετική γνώμη. Πριν από λίγες μέρες έκαναν την εμφάνιση τους, στον τοπικό τύπο, κάποια άθλια δημοσιεύματα, περί βανδάλων και χρηστών ουσιών, στην πλατεία Δημάδη. Δεν περιμέναμε να ντραπούν οι ρουφιάνοι κονδυλοφόροι που αποκαλούν έτσι 15χρονα παιδιά, η αθλιότητα όμως έχει όρια.
Και ο πλέον αδαής μπορεί να καταλάβει ότι έτσι μεθοδεύεται η εκδίωξη των νεολαίων από την πλατεία που για τους ¨ειδικούς της ανάπλασης¨ και της ¨προόδου¨ αποτελεί μαγαζί γωνία. Έτσι εξηγούνται τα συχνά πεσίματα από τους μπάτσους και το δηλητήριο των δημοσιο-κάφρων.
Μπάτσοι  –  γουρούνια  –  δολοφόνοι
Αυτή την απάντηση πήραν οι περίπου 15 μπάτσοι (ΔΙ.ΑΣ) όταν άρχισαν να ανεβαίνουν τα σκαλιά της πλατειάς (καθώς και οι υπόλοιποι που τους περίμεναν πιο πίσω), φορώντας κράνη, fullface και με προτεταμένα γκλοπ. Ήρθαν εκεί σαν στρατός, απέναντι σε ανήλικα παιδιά με πρόφαση το περασμένο της ώρας, με το γνωστό αστυνομικό τσαμπουκά σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου της συναυλίας. Το μήνυμα είναι σαφές, πρέπει να είμαστε όλοι σπίτια μας, δεν μπορεί να κάνουμε κάθε τρεις και λίγο συναυλίες και να φωνάζουμε και μπάτσοι – γουρούνια – δολοφόνοι και να ΄χουμε και τους αναρχικούς εκεί, με τα πανό και τις παρεμβάσεις τους. Η αστυνομία πρέπει να δείξει πως είναι ο εγγυητής της ομαλότητας σε κάθε πόλη, έρχονται θύελλες δεν μπορεί να μένουν ζωντανές εστίες δράσης, έκφρασης και επικοινωνίας στην πόλη.
Εδώ να πούμε ότι η προπαρασκευαστική της χθεσινής επίθεσης έγινε τις προάλλες στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, σε πρόβα φοιτητικής παράστασης (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1281513). Το μήνυμα από εκείνη τη μέρα είναι σαφές: όποιος μας φωνάζει, να ξέρει ότι θα ερχόμαστε …  επίσης στις 24 Μαρτίου είχε επαναληφτεί επίθεση σε παρέα συντρόφων, στην πλατεία Δημάδη, από 30 περίπου μπάτσους.   (http://leguilotine.blogspot.com/2011/03/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.html)
 Έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι με αυτή τη στάση η αστυνομία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Τι άλλο περίμεναν από τον κόσμο της συναυλίας εκτός από τις πέτρες που εισέπραξαν;
Κλείνοντας να πούμε ότι το περιστατικό δε γενικεύτηκε ύστερα από παρέμβαση κάποιων συντρόφων, που στάθηκαν μπροστά στους κρανοφόρους, λέγοντας τους να αποχωρήσουν γιατί αλλιώς θα είναι υπεύθυνοι για ότι συμβεί. 
aris


Δεν υπάρχουν σχόλια: