ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 3-5-2011

Επίθεση στον καταυλισμό των μεταναστών από φασιστοειδή της Επιτροπής Αγώνα στην Ηγουμενίτσα. 

Την Τρίτη 3 Μάη το απόγευμα, στο χώρο του λιμανιού καλούνταν συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα για το ζήτημα των μεταναστών στην Ηγουμενίτσα. Η Επιτροπή Αγώνα αποτελείται από θεσμικά στοιχεία της Ηγουμενίτσας, κομματικούς των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και φασίστες του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής, επίσης και «αγανακτισμένους πολίτες» της Ηγουμενίτσας. 

Η Επιτροπή Αγώνα με το προσωπείο του δήθεν ενδιαφερόμενου για το καλό της πόλης στο ζήτημα των μεταναστών και ανθρωπιστική ευαισθησία, μιας και δεν θέλουν να τους αποκαλούν ρατσιστές, συγκαλύπτει και ενθαρρύνει γνωστά φασιστοειδή της πόλης που με την πρώτη ευκαιρία ξυλοκοπούν άγρια μετανάστες. 

Με την κάλυψη των 7-8 διμοιριών ΜΑΤ, μερικές δεκάδες από τα 200 περίπου άτομα της συγκέντρωσης κινήθηκαν προς τους μετανάστες πετώντας φωτοβολίδες, κροτίδες και πέτρες. Οι μετανάστες αμύνονται πετώντας πέτρες αλλά και αρχικα ρίχνουν αρκετό ξύλο στους φασίστες ενώ στη συνέχεια αποκλείζονται στον καταυλισμό. Σε συνδρομή των φασιστών, τα ΜΑΤ ρίχνουν δεκάδες χημικά και δακρυγόνα. Οι υπόλοιποι της «Επιτροπής Αγώνα» χειροκροτούν την όλη επιχείρηση. 

Αρκετοί σύντροφοι και 300 περίπου μετανάστες βρίσκονταν, για ώρα,  κυκλωμένοι στον καταυλισμό ενώ φασίστες και μπάτσοι συνεχίσαν για ώρα να επιτίθενται. 

Από τηλεφωνική ενημέρωση από συντρόφους, δεν υπάρχουν συλλήψεις, υπάρχουν όμως αρκετοί τραυματίες. 7-8 διμοιρίες αλλά και ΟΠΚΕ και ασφάλεια στο χώρο. Η γνωστή εικόνα φασιστών και μπάτσων πλάι-πλάι να επιτίθενται εναντίον των μεταναστών. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: