ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Eνημέρωση από την απεργιακή συγκέντρωση

http://paroksismos.squat.gr/

Την Τετάρτη (15/06) στις 10:00 στην κεντρική πλατεία έγινε κάλεσμα για συγκέντρωση από «αυτόοργανωμένους χώρους και συλλογικές από Αγρίνιο». 

Στην ιδία πλατεία είχε καλέσει και το ΠΑΜΕ (το οποίο στις 1/05 και στις 11/05 είχε προχωρήσει σε αποκλεισμό της πλατείας με το «έτσι θέλω» διώχνοντας από αυτήν οποιοδήποτε δεν συντασσόντων με την κομματική του γραμμή).  

Έτσι από τις 09:00 το πρωί άρχισε να μαζεύεται κόσμος κάνοντας προσυγκέντρωση στο Σιντριβάνι. Στις 09:30, περίπου 50 άτομα ανέβηκαν στην κεντρική πλατεία. Αυτή την φορά το ΠΑΜΕ άλλαξε συμπεριφορά μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στον αποκλεισμό των 50 αυτων ατόμων. Το μόνο που έκανε ήταν να δυναμώνει το volume από την μικροφωνική τους κάνοντας μια ανέλπιδη προσπάθεια να σκεπάσει τα γεμάτα παλμό συνθήματα του μπλοκ…

Η συγκέντρωση του μπλοκ που καλέστηκε από  τους «αυτόοργανωμένους χώρους και συλλογικές από Αγρίνιο» διήρκησε περίπου 2 ώρες κατά την διάρκεια των οποίων μοιράστηκαν εργατικές εφημερίδες και κείμενα, ενώ υπήρχαν αναρτημένα πανό που έγραφε «τα εργατικά ατυχήματα είναι δολοφονίες των αφεντικών» και "κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών- αντίσταση, αυτοοργανωση, αλληλεγγύη".

Οι Αγανακτισμένοι του Αγρινίου ήρθαν σιγα σιγα κατά τις 11:00. Σε ανακοίνωση τους τη προηγούμενη μερα έγραφαν: "Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν δυναμικό παρόν στην αυριανή γενική απεργία και στην συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» του Αγρινίου, της οποίας το κεντρικό σύνθημα είναι «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ".

Αντί αυτού αρνήθηκαν να κατέβουν σε πορεία  και αρκέστηκαν να κρεμάσουν χαρτονάκια που έγραφαν «ουστ», «μας ξεγελάσατε» και «μας κοροϊδέψατε» κτλ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: