ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους συντρόφους στην Ηγουμενίτσα.



ΜΠΑΤΣΟΙ - ΜΜΕ - ΝΕΟΝΑΖΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ
Δημοκρατικά γκλοπ, ελληνόψυχα μαχαίρια, γκεμπελίστικη δημοσιογραφία, όλα ταγμένα στις υπηρεσίες του κράτους και του κεφαλαίου, στον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία.
Απ’ όλα έχει ο μπαξές της καταστολής και στην Ηγουμενίτσα. Μπάτσους στην εμπροσθοφυλακή, με βιαιοπραγίες και βασανιστήρια σε βάρος των προσφύγων, στοχοποίηση και λοιπές μεθοδεύσεις σε βάρος των αλληλέγγυων αγωνιστών. Σε άρρηκτη συνεργασία και οι ¨ανεξάρτητες πένες¨ των εγκάθετων δημοσιο-κάφρων για την επικοινωνιακή διαχείριση της βαρβαρότητας καθώς και οι νεοναζί μαχαιροβγάλτες για τη ¨βρώμικη¨ δουλειά σε βάρος κυρίως των αλληλέγγυων συντρόφων.
Το πολιτικό μέτωπο της αντίδρασης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ), συσπειρώνει κομμάτι της τοπικής κοινωνίας (μέσα από τις διάφορες φασιστικές επιτροπές ενάντια στους μετανάστες), διαμορφώνοντας ένα χώρο με κοινό χαρακτηριστικό τη μη αποδοχή των μεταναστών, που μπορεί να ξεκινά από απλές διαμαρτυρίες, για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, και δηλώσεις δήθεν συμπόνιας προς τους «ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους» και να φτάνει ως τους ξυλοδαρμούς και τις δολοφονίες. Ένας χώρος, ο οποίος ευθύνεται για τις επιθέσεις ρατσιστικής βίας, από χρυσαυγίτες, σε μετανάστες και αλληλέγγυους, αφού στην ουσία τη βαρβαρότητα και τον κοινωνικό κανιβαλισμό προωθεί και αντανακλά.
¨Διαίρει και βασίλευε¨. Μια ρήση τόσο παλιά όσο και η εξουσία, που κατασκευάζει φανταστικούς εχθρούς προκειμένου να αποκρύψει, από τους καταπιεσμένους, τον πραγματικό και μόνο εχθρό τους. Το ληστρικό και εκμεταλλευτικό κράτος  -που έχει μετατρέψει την κοινωνία σε μια απέραντη φυλακή, όπου νόμος είναι το δίκιο των ισχυρών, ενώ οι άνθρωποι έχουν χάσει προ πολλού κάθε δυνατότητα παρέμβασης σε ότι αφορά τη ζωή τους- και το καπιταλιστικό σύστημα.
Φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθολικός κοινωνικός έλεγχος, φτώχεια και εξαθλίωση είναι το κοινό μέλλον που επιφυλάσσουν οι κυρίαρχοι για τους ντόπιους και για τους ξένους καταπιεσμένους. Προς το παρόν παίζουν το χαρτί του διαχωρισμού, που στην περίπτωση των μεταναστών και προσφύγων περικλείεται στο αποπροσανατολιστικό δίπολο ¨ντόπιος¨ και ¨ξένος¨ και τις προεκτάσεις του ¨νόμιμος¨ - ¨παράνομος¨ κ.ο.κ. για να πετσοκόψουν τις αντιστάσεις, ως το τελικό θάψιμό τους και να αντιμετωπίσουν το ισχυρότερο όπλο των καταπιεσμένων, την αλληλεγγύη.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Που θα τσακίσει το κράτος και τους ρουφιάνους του

Εκδήλωση αλληλεγγύης
στους πρόσφυγες και τους συντρόφους στην Ηγουμενίτσα.
Ενημέρωση  για τα τελευταία γεγονότα
Προβολή της ταινίας ¨in this world¨
Σάββατο 23 Ιούλη, στην πλατεία Δημάδη, ώρα 9:00μμ
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι, Αγρίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: