ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Αφίσα και κείμενο - κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση στις 19 Οκτώβρη 2011, στο Αγρίνιο







Κάθε μέρα που περνάει, είναι μια ακόμη σκηνή του πολέμου κράτους και κεφαλαίου, ενάντια στην κοινωνία. 

Η ολομέτωπη επίθεση των κυρίαρχων με πρόσχημα την οικονομική κρίση σπρώχνει χιλιάδες νεολαίους και προλετάριους, ντόπιους και μετανάστες, σε συνθήκες γενικευμένης φτώχειας και εξαθλίωσης. 

Το καθεστώς του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ, ΝΔ) βαδίζει σταθερά προς τον ολοκληρωτισμό, επενδύοντας στην πιο ακραία μορφή καταστολής και προπαγάνδας, απέναντι στα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Τα τάγματα ασφαλείας της δημοκρατίας, εγκαινιάζουν το καθεστώς τρόμου και ανελευθερίας που μας επιφυλάσσουν. Η πλήρης εναρμόνιση, με τη γραμμή του επικοινωνιακού πολέμου, των ΜΜΕ, των μεγάλων εφοπλιστικών ομίλων που ελέγχουν οι ίδιοι, και κατευθύνουν, η αστυνομία και καθάρματα οικονομολόγοι και τεχνοκράτες, αποτελεί το άτυπο υπουργείο προπαγάνδας του καθεστώτος. 

Το πλιάτσικο των κεφαλαιοκρατών στα ψίχουλα που παραχωρούσαν έως τώρα στην κοινωνία, εν είδει κράτους πρόνοιας, προκειμένου να την κρατούν σε λήθαργο, αλλάζει άρδην τα δεδομένα σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής και του αγώνα. Πλέον καταδεικνύεται περίτρανα ότι είναι αδίστακτοι και εγκληματίες. Θέτουν χωρίς προσχήματα, τον πραγματικό και μόνο διαχωρισμό που υπήρχε ανέκαθεν: τάξη εναντίον τάξης. 

Η αριστερά, ως πρεσβευτής της θεσμικής διεκδίκησης, της μεταρρύθμισης και της συμμετοχής στο τσίρκο του κοινοβουλευτισμού, αδυνατεί, όχι μόνο να θέσει τους όρους για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση αλλά και να επεξεργαστεί την πολιτική και οικονομική συγκυρία που πλέον εγκαλεί την κούφια συνθηματολογία περί ¨ανατροπής¨ - ¨ξεσηκωμού¨ και λοιπών ηχηρών, αποσαφηνίζοντας το κενό νοήματος που την διέπει. Χάσκοντας ανάμεσα σε μεγαλοστομίες και εφαρμοσμένη αναποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς, διευρύνει κοινωνικά την εσωτερική της σύγχυση. Ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το μακέλεμα των διαδηλωτών σε κάθε απεργία, προϊόν της λογικής της μη-βίας, που στην ουσία μεταφράζεται σε μη-οργάνωση της αυτοάμυνας απέναντι στους ένστολους δολοφόνους. 

Εμείς, δεν έχουμε, ούτε αποδεχόμαστε ¨έτοιμες λύσεις¨ και ¨ειδικούς¨. Για εμάς η λύση είναι ο ίδιος ο αγώνας με σκοπό την κοινωνική απελευθέρωση καθώς πρόκειται για τη διαδικασία που γεννά συνειδήσεις. Το κοινωνικό εργαστήρι που δοκιμάζονται και εξελίσσονται οι προτάσεις και τα εργαλεία μας, που κάνουμε κτήμα μας, ως συλλογικές, τις εμπειρίες που κατακτώνται στη διαδρομή αύτη. 

Η ιστορική πείρα των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, δεν αφήνει περιθώρια για αποσπασματικότητα και μερικές διεκδικήσεις. Δεν μας αρκεί να ¨πέσει¨ η κυβέρνηση, δε θέλουμε δουλειά, δε θέλουμε αυξήσεις, δε θέλουμε κράτος πρόνοιας. Παλεύουμε για την κοινωνική επανάσταση που θα καταργήσει το κράτος και τις κοινωνικές τάξεις. Το κράτος, που είναι η πιο αντιδραστική μορφή οργάνωσης της κοινωνίας. Που γεννά και αναπαράγει την εκμετάλλευση, την καταπίεση, την εξαθλίωση, τη φτώχεια, τους πολέμους, τον ολοκληρωτισμό άλλα και τα μνημόνια, τις στρατο-αστυνομίες, τη διαφθορά, τις μίζες, τις ρεμούλες. 

Γι αυτό προκρίνουμε τη δημιουργία αυτοοργανωμένων - αντιεραρχικών δομών συλλογικού αγώνα, ενάντια στο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και τη διαμεσολάβηση, δομές που αντανακλούν και καθρεφτίζουν τον κόσμο που θέλουμε να χτίσουμε πάνω στα ερείπια του κράτους και του κεφαλαίου. Μέσα από σωματεία βάσης, συνελεύσεις γειτονιάς, αυτοοργανωμένους χώρους αντίστασης, με όπλο μας την αλληλεγγύη, να πάρουμε πίσω τα πάντα. 

Να ορθώσουμε οδοφράγματα αντίστασης και αλληλεγγύης, μέσα από άγριες απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, συγκρούσεις, σαμποτάζ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ


 Γενική απεργία 19-20/10/2011 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 στην πλατεία Ειρήνης, ώρα: 10:30πμ  

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ, ΑΓΡΙΝΙΟ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την δεύτερη μέρα της απεργίας την Πέμπτη που καλείτε και τι ώρα;