ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Κείμενο για την αστυνομοκρατία στο Αγρίνιο μετά τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις.


Μάρτης 2012, Αγρίνιο
Συσπείρωση για την Κοινωνική Απελευθέρωση
Κείμενο για την αστυνομοκρατία στο Αγρίνιο μετά τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Μετά τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις και τις επιθέσεις που δέχτηκαν κρατικά - καπιταλιστικά σύμβολα (τράπεζες, κομματικά γραφεία, ενεχυροδανειστήριο) και τις συγκρούσεις με την αστυνομία στο Αγρίνιο, την εμφάνιση της έκανε για αρκετές μέρες στο κέντρο της πόλης τα απογεύματα μία διμοιρία ΜΑΤ, συνήθως έξω από τράπεζες ή πολιτικά γραφεία κομμάτων και βουλευτών.
Η παρουσία των δυνάμεων καταστολής με ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ ήταν έντονη όλο το προηγούμενο διάστημα. Από τη στιγμή που άρχισαν να ψηφίζονται και να επιβάλονται μνημόνια, κουρέματα, μεσοπρόθεσμα και εφαρμοστικοί νομοι κάτω από τις εντολές του ΔΝΤ αλλά και των εδώ συνεργατών τους. Οδήγησαν στην εξαθλίωση μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού και δημιούργησαν τις νέες έφορες συνθήκες για λεηλασία του κοινωνικού πλούτου από τον καπιταλισμό. Πετσόκομμα σε μισθούς, συντάξεις αλλά και σε παιδεία, υγεία, ασφαλιστικά ταμεία, εργασιακά κεκτημένα, δικαιώματα και κατάργηση του αναιμικού τομέα της πρόνοιας, στρατιές ανέργων, απολυμένων και επιβολή νέων φόρων (χαράτσια) μέσα από τα υπερτιμημένα τιμολόγια των ΔΕΚΟ (Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας). Οδήγησαν σε αυτοκτονίες δεκάδες μικροέμπορους που μην αντέχοντας το οικονομικό αδιέξοδο, έκλεισαν κατά εκατοντάδες τα μαγαζία τους για να αποφήγουν τα υπέρογκα χρέη που τους πίεζαν καθημερινά. Προωθώντας το φόβο περι πτώχευσης προσπαθούν να εφαρμόσουν την πιο άγρια μορφή του καπιταλιστικού οικονομικού μοντέλου. Εφαρμόζουν την φασιστικής εμπνεύσεως λογική της συλογικής ευθύνης πάνω στην κοινωνία με το επιχείρημα της κατάστασης εθνικής ανάγκης. Ολοι αυτοί που δεκαετίες κυβέρνησαν και είναι οι μόνοι υπεύθηνοι για τη δημιουργία αυτής της εκρηκτικής κατάστασης, προσπαθούν τώρα με αστυνομικά μέσα να προστατέψουν αύτο το τέρας που εξέθρεψαν αλλά και τους εαυτούς τους, μιας και κανείς τους δεν μπορεί να ξεφύγει από την οργή του κόσμου όπου και αν εμφανίζονται. Επανέφεραν ακόμα και τον παρασημοφορεμένο από τους Αμερικάνους αρχιβασανιστή Χρυσοχοϊδη με υφυπουργό τον αρχιμπάτσο τσιράκι του - Οικονόμου, θέλοντας να δείξουν ετσι την πυγμή και την αποφασιστικότητα του κράτους όσον αφορά τη διατήρηση της τάξης. Στρατός, μπάτσοι, παρακρατικοί, φασίστες, μυστικές υπηρεσίες και ρουφιάνοι ήταν ιστορικά πάντα απέναντι από τις όποιες διεκδίκησεις της κοινωνίας όταν αύτη αμφισβητούσε στα ίσια την κάθε εξουσία και κατέβαινε σε άγριες διαδηλώσεις και σκληρές οδομαχίες.
Η διαστρέβλωση που επιχειρείται από την αριστερά αλλά και από ¨δημοκράτες¨ δημοσιογράφους πέφτει στο κενό μιας και έχουν ξαπεραστεί από τα ίδια τα γεγονότα. Οι προβοκάτορες που αναζητούν είναι όλος ο κόσμος που του έχει γυαλίσει το μάτι από την ανέχεια και την κοροϊδία. Οι ντομάτες και τα γιαούρτια αντικαθιστούνται από πέτρες και μαύρες σημαίες αλλά και σφαλιάρες και κλωτσιές σε όλους αυτούς που τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Τότε λοιπόν θυμούνται τις δημοκρατικές αξίες μα είναι πλέον αργά. Φοβούνται περισσότερο την (αντι)βία της κοινωνίας, περισσότερο ακόμα και από τις εξεγερσιακές και συγκρουσιακές πρακτικές των πιο ριζοσπαστικών κομματιών που τη χρησιμοποιούν από πολιτική επιλογή. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση είναι ο βούρδουλας των σκυλίων της εξουσίας.
Η παρουσία των μπάτσων στους δρόμους θα είναι μια ζοφερή εικόνα οσο το κράτος και το κεφάλαιο επιτίθενται στην κοινωνία. Τόσο όμως θα εντείνονται και οι αντιστάσεις απέναντι σε όλους αυτούς, μέχρι την ανατροπή και την κοινωνική απελευθέρωση.
ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: