ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ - ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ - ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2007, στελέχη και μέλη του Λάος που περιφρουρούσαν το προεκλογικό περίπτερο του κόμματος επιτίθενται απρόκλητα σε παρέα αναρχικών και αντιφασιστών σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου, με συνέπεια το βαρύτατο τραυματισμό συντρόφου στο μάτι από σπασμένο τασάκι που χρησιμοποιήθηκε ως φονικό όπλο από μέλος της φασιστοσυμμορίας. Στην επίθεση συμμετείχαν ο τότε υποψήφιος βουλευτής του Λάος Σπ. Σταθόπουλος, συνεργάτης της χούντας κατά τη διάρκεια της επταετίας, πρώην στέλεχος της ΕΠΕΝ, της Ν.Δ και μετέπειτα στέλεχος του Λάος, ο γιος του Αθ. Σταθόπουλος - τραμπούκος υπερπατριώτης και μπράβος, είναι αυτός που τραυμάτισε το σύντροφο, ο Λ. Σταθόπουλος επίσης με πλούσια ιστορία σε ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσεις, τότε πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής του Λάος, υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή σήμερα, το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου είχε πρωτεύοντα ρόλο στην επίθεση κατά των συντρόφων και άλλος ένας ονόματι Παπαδημητρίου Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Λάος.

Ο σύντροφος Γ. έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στο μάτι του και έχει απολέσει τα 7/10 της όρασής του, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η θεραπεία του που προβλέπει άλλα 3 χειρουργεία τουλάχιστον.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια δολοφονική επίθεση εναντίον των συντρόφων. Όμως το περιστατικό είχε και ανάλογη συνέχεια με τακτικές εκφοβισμού και εντυπώσεων, χαρακτηριστικές του ρόλου και της ιστορίας τους, ως φασίστες και ρουφιάνοι. Ο Λ. Σταθόπουλος (στέλεχος Χ.Α.) έχει πρωτοστατήσει σε πλήθος ενέργειες όπου με μηνύσεις, επισκέψεις σε σπίτια, χώρους εργασίας και καφενεία επιχείρησε την τρομοκράτηση στενών συγγενών και φίλων αγωνιστών, σε μια επίδειξη της χαρακτηριστικής θρασυδειλίας του. Για κάποιο λόγο -προφανώς μεταφυσικό- θεώρησαν ότι είμαστε στην περίοδο της λευκής τρομοκρατίας τότε που ευδοκίμησαν αυτές τους οι πρακτικές πάνω σε αγωνιζόμενους ανθρώπους. Μεταφυσικό, γιατί μόνο έτσι μπορεί να εκληφθεί μια τέτοια ονείρωξη, πράγμα που το αποδεικνύει το πλήθος των ανθρώπων που διαδήλωσε στις 8 Σεπτέμβρη 2007, καθώς και η καθημερινή αντιεξουσιαστική-αντιφασιστική δράση στους δρόμους του Αγρινίου.

Τα όσα γελοία αναφέρονται στην αντι-μήνυση τους εναντίον 6 συντρόφων και φίλων που στάθηκαν δίπλα στο σύντροφο, δεν χρειάζεται να τα απαντήσουμε.

Οι πλήρως απαξιωμένοι και στιγματισμένοι κοινωνικά νεο-φασίστες θα παραμείνουν στο περιθώριο και θα συνεχίσουν να αποτελούν τον κοινωνικό βυθό καθώς είναι γνωστός ιστορικά ο αντικοινωνικός ρόλος τους και οι σκοποί τους. Σήμερα ιδιαίτερα όπου ένα πολύμορφο και ευρύ ανατρεπτικό - ριζοσπαστικό κοινωνικό κίνημα γεννιέται από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας σε κάθε γειτονία της χώρας, οι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών – γερμανοτσολιάδων και δοσίλογων θα συντριβούν μέσα από τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που αναπτύσσονται, όπως και οι αστικοδημοκράτες πολιτικοί ομοτράπεζοί τους. Μπορεί να προμοτάρονται με 1000 από κράτος, μυστικές υπηρεσίες και ΜΜΕ αλλά ο καιρός της εθνοκάθαρσης έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Κι αν πρόσκαιρα διαφαίνεται το αντίθετο αυτό έχει να κάνει με το φόβο κράτους και αφεντικών μπρος στην επερχόμενη κοινωνική εξέγερση που θα τα σαρώσει όλα. Έτσι λοιπόν αφήνουν λιτά τα λουριά των σκυλιών τους παρέχοντάς τους ατιμωρησία για δολοφονικές επιδρομές, κάλυψη της αστυνομίας στις ¨επιχειρήσεις¨ αλλά και τους ενθαρρύνουν μέσα από την πλήρη ευθυγράμμιση της κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης του κράτους με εγκληματικές συμμορίες όπως η χρυσή αυγή, σε σημεία όπως το μεταναστευτικό, η καταστολή, η κατασκευή και νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης και τα πογκρόμ.

Ο φασισμός είναι η πλέον εγκληματική και αντιαθρώπινη ιδεολογία. Ενσαρκώνει την πιο σκοτεινή μορφή πολιτικού και κοινωνικού συστήματος, προτάσσοντας τη φυλετική καθαρότητα και την τυφλή υπακοή στην απόλυτη ιεραρχία ως μέγιστα ιδανικά. Εξυμνεί τη βία και την επιβολή των ανώτερων στους κατώτερους, διαλύει την κοινωνία-κοινότητα και την επανασυνθέτει με όρους στρατοπέδου, μετατρέπει τον άνθρωπο σε ανδρείκελο, χωρίς κρίση συνείδησης -άβουλο διεκπεραιωτή γενοκτονιών και σφαγών…- και στοχεύει τελικά στην ισοπέδωση οποιουδήποτε στοιχείου μπορεί να διαφοροποιείται από το μοντέλο που αυτός επιβάλει.

Οι φασίστες είναι μια άτυπη κρατική εφεδρεία για την καταστολή και το χτύπημα των κοινωνικών αντιστάσεων. Αποτελούν έναν (παρα)στρατό της κυρίαρχης καταπιεστικής και εκμεταλλευτικής τάξης.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΑΓΡΙΝΙΟ, ΜΑΡΤΗΣ  2012
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: