ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αγρίνιο. Νέο φιάσκο των ναζιστών της Χρυσής Αυγής (14-4-2013).



Τα πράγματα είναι απλά και για όλους απολύτως κατανοητά. Οι ναζιστές του τοπικού παραρτήματος του ναζιστικού κώματος της Χρυσής Αυγής, ανακοινώνουν ανοιχτή και δημόσια εκδήλωση σε κεντρική πλατεία του Αγρινίου, στην πλατεία Δημοκρατίας.. Το ατυχές συμβάν θεωρούν ότι θα το κάνουν την Κυριακή 14 Απριλίου. Τα μάζεψαν και εξαφανίσθηκαν ήδη από τις 10 του μηνός. Συλλογικότητες  από διάφορους χώρους, πολίτες και γενικά μία αίσθηση που απλώθηκε πολύ έντονα πάνω από την πόλη του Αγρινίου έκανε σαφές ότι τα τάγματα δεν θαταν και τόσο ρόδινα για τους ναζιστές παρόλες τις προσπάθειες των ντόπιων και μη ταγμάτων ασφαλείας της αστυνομίας.

Η ημερομηνία που επέλεξαν οι ναζιστές ήταν πράγματι αφιερωμένη στο έργο τους και η επιλογή της ως ημερομηνία εκδήλωσης κινητοποίησε τις δικές τη μνήμες.. Στις 14 Απριλίου του 44΄ ναζιστικά καθάρματα, πρόγονοι των σημερινών φασιστών εκτέλεσαν πολίτες του Αγρινίου, εκεί, στην πλατεία Μπέλου, τη σημερινή πλατεία Δημοκρατίας. Πολίτες του Αγρινίου κρεμάστηκαν από τους ναζιστές, η ιστορική μνήμη κάνει αναφορά και σε έναν τραγόπαπα του Αγρινίου με ναζιστικό περιβραχιόνιο στο μπράτσο όπου μετά από την κραυγή ενός από τους κρεμασμένους αγωνιστές «Ζήτω το ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ», κλώτσησε την πρόχειρη εξέδρα και αποτελείωσε τον αντιφασίστα αγωνιστή.  Τέτοια αποκτηνωμένα ζώα ήταν τα ντόπια φασιστοειδή και τότε,  τέτοια είναι και τώρα, και τότε πήραν την απάντηση που τους άξιζε και τώρα θα την ξαναπάρουν....

Όσες διμοιρίες και να φέρουν, όση τρομοκρατία και να ασκούν αστυνομία και εισαγγελείς,  κανείς δεν μπορεί να κρύψει τη δική τους βρώμα, και τις δικές μας αντιστάσεις..

Όλα συνεχίζονται..    

Σ.Α.Ε. 
ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: