ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές της Ιερισσού



Το κράτος προασπίζοντας τα συμφέροντα των εταιρειών Εl Dοrado, Ελληνικός Χρυσός, ΑΚΤΩΡ προσπαθεί να  εγκαταστήσει ένα καθεστώς τρομοκρατίας, προκειμένου να καταστείλει τον αγώνα των αντιστεκόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
Στα τέλη του Μάρτη, ασκήθηκαν  ποινικές διώξεις  για επτά κακουργήματα και έντεκα πλημμελήματα,  αυθαίρετα, σε 20 κατοίκους της περιοχής. Στις 4.00 το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου 2013, οπλισμένοι ένστολοι της ομάδας ΟΠΚΕ εισέβαλαν στα σπίτια δύο αγωνιζόμενων κατοίκων της Ιερισσού και τους συνέλαβαν μπροστά στα παιδιά τους. Τους συνέλαβαν γιατί κρίνουν ως επικίνδυνη  την αξιοπρέπεια τους να αντιστέκονται στο καταστροφικό έργο και το θάρρος τους να αμφισβητούν και να μην υποτάσσονται στον εκβιασμό της κρίσης, ικανοποιώντας την ατομική τους επιβίωση. Η  ποινικοποίηση του αγώνα από τους κρατικούς φρουρούς του κεφαλαίου εντείνεται ολοένα και περισσότερο, περιλαμβάνοντας βίαιη καταστολή πορειών διαμαρτυρίας, ρίψη δακρυγόνων σε ευθεία βολή και πρόκληση  σοβαρών σωματικών βλαβών, συλλογή γενετικού υλικού(DNA) και καταδρομικές εισβολές στα χωριά.
Ο αγώνας των κατοίκων της Β.Α Χαλκιδικής δεν εγκλωβίζεται στα στημένα τσιτάτα των θεσμικών δημοσιογράφων, ούτε εξαντλείται στα 5λεπτα τηλεοπτικά παράθυρα της κάθε σκηνοθετημένης πολιτικής «αυθεντίας». Η ένταση του καθορίζεται από τη δύναμη της θέλησης των κατοίκων να υπερβούν οποιεσδήποτε κρατικές επιταγές ορίζουν και επιβάλουν, το αναπτυξιακό έργο του θανάτου, ως σωτήρια επιλογή προς ένα υποτιθέμενο και απροσδιόριστο «καλό-μέλλον».
Οι δύο συλληφθέντες αγωνιστές από την Ιερισσό κρατούνται από την Τετάρτη 10/4 στη ΓΑΔΘ, όπου και θα απολογηθούν αύριο, Κυριακή 14 Απριλίου. Στηρίζουμε τον δίκαιο και ανυποχώρητο  αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και στεκόμαστε  αλληλέγγυοι συμμετέχοντας στη συγκέντρωση έξω από την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ) κοντά στα ΚΤΕΛ τη Κυριακή 14/4 στις 11.00πμ.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους.

Κανένας αγωνιστής στα χέρια τους κράτους.

Δε μας φοβίζουν  μας εξοργίζουν.

Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού μας αφορά όλες και όλους.

Είναι δίκαιος και θα είναι νικηφόρος.


Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Δεν υπάρχουν σχόλια: