ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Άρτα. Επανασύνδεση ρεύματος και ένα σχόλιο της κοινωνικής εικόνας.


Την προηγούμενη εβδομάδα σύντροφοι έκαναν επανασύνδεση ρεύματος, σε κατοικία ,   στην πόλη της Άρτας. Πέρα από το γεγονός της επανασύνδεσης θα σταθούμε λίγο περισσότερο από μία απλή περιγραφή και προπαγάνδιση της ενέργειας.


Ένα σχόλιο..

 Η επανασύνδεση έγινε σε κεντρικό σημείο της πόλης και σε νέο_κατασκευασμένη κατοικία, Θεωρούμε ότι η οριστική διακοπή ρεύματος λόγω οικονομικής ασφυξιας των ανθρώπων  δεν θα συνέβαινε παλαιότερα, ούτε σε αυτό το σημείο της πόλης αλλά ούτε και σε αυτή την οικονομικά Τάξη(εδώ μεσαία)  ανθρώπων.

Κατά τη γνώμη μας δείχνει, ότι ακόμη και σε μικρές κοινωνίες όπως η Άρτα, όπου οι άνθρωποι μπορούσαν να ακουμπήσουν σε κάποιου είδους  αλληλεγγύη πχ από γονείς, ή είχαν  έσοδα από δουλειές/κτήματα ή αποταμιευτικές οικονομίες, τώρα όλα  έχουν καταρρεύσει.
   Δημιουργούνται αξεπέραστα προβλήματα στην όποια διαχείριση της καθημερινότητας,  σε πλατιά κοινωνικά στρώματα που ποτέ δεν θα είχαν τέτοιους είδους ζητήματα..

 Ακόμη και αν προέκυπταν τέτοια ζητήματα οικονομικής κατάρρευσης,  αυτά με κάποιο τρόπο ξεπερνιόνταν , σήμερα οδηγούνται σε εικόνες απόλυτης φτώχειας με μηδαμινούς τρόπους ελέγχου της κατάστασης . Μιας κατάστασης που τελικά εκτελεί  τους ανθρώπους, κοινωνικά/οικονομικά κλπ.


    Η κοινωνική σφαγή  που επέβαλλαν μέσω του καθεστώτος του Μνημονίου,  δεν εμφανίσθηκε απλά ως « εικόνα  της οικονομίας της αγοράς» αλλά κυρίως στον πυρήνα της  κοινωνικής ζωής όπως(καλώς ή κακώς)  είχε αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια και που πραγματικά και σε πραγματικό χρόνο, σήμερα,  έχει καταρρεύσει δημιουργώντας μία πλατιά ανθρωπιστική σφαγή, σε ανθρώπινες ζωές,  σε κοινωνικές συνθέσεις (πχ οικογένειες), σε κοινωνικές υποδομές(πχ, υγεία, σχήματα πρόνοιας κλπ), αποκτηνώνοντας ακόμη περισσότερο τους μηχανισμούς της εξουσίας εναντίων των ανθρώπων και της κοινωνίας.



ΥΓ: Οι επανασυνδέσεις είναι πλέον συνεχείς και γίνονται και μεμονωμένα από τους ίδιους τους καταναλωτές χωρίς να έρθουν σε κάποια συνεννόηση με ομάδες στήριξης και αλληλεγγύης.



       Γκιλοτίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: