ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Οι εργολάβοι του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου(ΚΚΕ) , στο πλάι των εργολάβων του πάρκου.


« Όλα αυτά τα λένε αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια ήταν κολαούζοι των εκάστοτε δημάρχων και νομαρχών και δε χάνουν την κάθε ευκαιρία να στραφούν ενάντια στην ταξική πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΑ. Αυτοί που με προβοκατόρικο τρόπο κρύβοντας το πραγματικό τους πρόσωπο καλούν τον λαό της πόλης σε συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στο πάρκο και στην πλατεία για να "αποτρέψουν" την καταστροφή του . Μάλιστα κάποιοι από αυτούς τον περασμένο Νοέμβριο έκαναν και επίθεση στο κτίριο του ΕΚΑ .
Ο Γκαίμπελς μπορεί να πέθανε άφησε όμως οπαδούς . Ας είναι πιο προσεκτικοί όταν ασχολούνται με το Εργατικό Κέντρο.
Το μόνο που τους απασχολεί είναι πόσα δέντρα θα κοπούν και ότι ο δήμαρχος χρειάζεται να κάνει διάλογο με τους πολίτες για να τους πείσει, αυτά γράφουν στις ανακοινώσεις τους . Κανένας τους όμως δε μιλάει για την ουσία και δε δεσμεύεται γι αυτό, δηλαδή αν στο μέλλον το Πάρκο παραμείνει λαϊκή περιουσία με τις όποιες παρεμβάσεις και να γίνουν ή αν θα δοθεί για εμπορευματικές δραστηριότητες και ιδιωτικοποίηση.
Η παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης στο χώρο του Πάρκου όχι μόνο μας βρίσκει αντίθετους αλλά καταδικάστηκε από την πρώτη στιγμή με παρέμβαση μας.»

(από ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου)


Μετά από 2 εβδομάδες κινητοποιήσεων ενάντια στη δημοτική ¨ανάπλαση¨ του πάρκου στο Αγρίνιο, η διοίκηση  του ΕΚΑ(ΚΚΕ) θυμήθηκε ότι πρέπει να πάρει θέση για ότι συμβαίνει εκεί.

Λίγο οι νίκες (αποχώρηση των μηχανημάτων και των εργολάβων , των μπάτσων .. και το σταμάτημα κάθε εργασίας), λίγο ότι το θέμα παίρνει μεγάλη έκταση μιας και οι αυθαιρεσίες του δήμου είναι απροκάλυπτες, λίγο οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές (γνωστή σε όλους η ποδηγέτηση του ΕΚΑ από το ΚΚΕ) , λίγο  και το φεστιβάλ της ΚΝΕ σε λίγες ημέρες, λίγο η ξεφτίλα με το γκρέμισμα του πολιτικού μνημείου με τα ονόματα των καπνεργατών σε συμφωνία του  ΕΚΑ με τους εργολάβους της ανάπτυξης του πάρκου, λίγο από όλα αυτά  αποφασίζουν να κάνουν μια ουσιαστική κίνηση για το όλο ζήτημα.

Στην ανακοίνωση που βγάζουν εκτός από βαρύγδουπα, αλλά κούφια λόγια, «ενάντια στον καπιταλισμό», κατηγορούν όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται  ως τυχάρπαστους και απολίτικους χαμένους σε λαϊκές συνελεύσεις,  χωρίς πολιτική ταυτότητα και στόχευση.

 Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

 Είναι συνηθισμένη αυτή η μεθοδολογία της απαξίωσης και της λάσπης από το ΚΚΕ και το ΕΚΑ,  σε ότι δεν μπορεί να κουμαντάρει.

Έτσι σε σημείο του κειμένου τους,  αναφέρουν ότι ¨κάποιοι¨ από αυτούς που φωνάζουν για τη σωτηρία του πάρκου πριν λίγο καιρό επιτέθηκαν στο ΕΚΑ. Χωρίς όμως να αναφέρει τίποτε συγκεκριμένο για αυτή την ¨επίθεση¨ που μόνο αυτοί γνωρίζουν. Αντίθετα είναι γνωστό σε όλη την πόλη και σε όλους τους πολιτικούς χώρους οι τραμπουκισμοί και οι επιθέσεις σε αγωνιστές κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης την 1η Μάη στην Κ. πλατεία Αγρινίου με σκοπό να είναι η μοναδική πολιτική δύναμη στην πλατεία, που παραδοσιακά συγκεντρώνονταν όλες οι δυνάμεις εκείνες που τιμούν τον αγώνα των εργατών την 1η Μάη.

Η επίθεση λοιπόν που καταγγέλλουν αναφέρεται στο εξής γεγονός.

Την ημέρα που εννοούν (δεν αναφέρουν καν) ¨έτυχε¨ να γίνονται τα εγκαίνια του νεοναζιστικού κόμματος της Χ.Α. στο Αγρίνιο. Οι ίδιοι βέβαια δεν πήραν θέση μιας και με τους  ναζιστές μοιράζονται τα ίδια κοινοβουλευτικά έδρανα και τα ίδια κρατικά κονδύλια..  Στην πόλη του Αγρινίου έγιναν  σφοδρές συγκρούσεις  στις οποίες συμμετείχαν αντιφασίστες, αναρχικούς,  αντιεξουσιαστές,  αριστερούς δημοκράτες, απέναντι σε πάνοπλες  κατοχικές κατασταλτικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Ε.Λ.Α.Σ.

Ο κόσμος οδηγήθηκε  προς την περιοχή του πάρκου έτσι ώστε να προστατευτεί από το κυνηγητό των μπάτσων που χρησιμοποιούσαν   πλαστικές σφαίρες,  δακρυγόνα,  αλλά και νέου τύπου μεταλλικές οπλοβομβίδες με αέρια. (Ένας αγωνιστής τραυματίας εκείνη την ημέρα με θρυμματισμένο το καλάμι από ευθεία βολή μπάτσου γουρουνιού δολοφόνου).

Έξω από το πάρκο 3-4 άτομα από την πορεία πήγαν στην είσοδο του ΕΚΑ για να δουν εάν υπήρχε η δυνατότητα να προστατευτεί εκεί ο κόσμος και κάποιοι ελαφρά τραυματίες.

 Οι πόρτες όμως ήταν κλειστές.

 Ένας μόνο ένας, ¨καμμένος¨ του κώματος απ΄ έξω που τα είχε χάσει.

 Οι σύντροφοι αφού εκτίμησαν αρνητικά την κατάσταση αποχώρησαν χωρίς να συμβεί το παραμικρό τόσο στο ¨θαλαμοφύλακα¨ αλλά ούτε στο κτήριο.

 Αυτή λοιπόν είναι η περίφημη επίθεση στο ΕΚΑ που καταγγέλλουν. Να σημειώσουμε ότι εκείνη την ώρα κόσμος της πορείας που βρίσκονταν από την πλευρά του πάρκου υπερέβαινε τα 100 άτομα και πολύ εύκολα θα μπορούσαν να μπουν στο χώρο του ΕΚΑ.

Η παντελής απουσία την ημέρα εκείνη (εγκαίνια γραφείων νεοναζί) του ΚΚΕ και ΕΚΑ στο Αγρίνιο, προσπαθήθηκε να καλυφτεί με ανακοινώσεις περί προβοκάτσιας και στοχοποίησης του Ε.Κ.Α. που τελικά κατάφεραν να αποτρέψουν. Γνώστες των τακτικών των μυστικών υπηρεσιών της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης που ήταν ¨μανούλες¨ σε κάτι τέτοια αφού οι ίδιοι τα είχαν επινοήσει πριν καν τους συμμάχους αμερικανούς, προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, χωρίς  καμία επιτυχία.

Έτσι και σήμερα προσπαθούν να καλύψουν την ανυπαρξία τους πίσω από τόνους λάσπη και ψέματα προς όλες τις κατευθύνσεις, διεκδικώντας τη μοναδική αλήθεια στον Αγώνα. Αυτοί και ο πάπας.
Επειδή όμως οι κώλοι έσφιξαν έπειτα και από την άνοδο του μισητού σύριζα προβαίνουν σε σπασμωδικές κινήσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων στους ψηφοφόρους τους έτσι ώστε να συγκρατήσουν τον κόσμο που χάνουν.

Αυτοί λοιπόν που περιφρούρησαν τη βουλή μαζί με τα ματ μπορούν την επόμενη φορά να τους καλέσουν να περιφρουρήσουν και το ΕΚΑ. Που γίνεται στόχος προβοκατόρων και σκοτεινών κέντρων.

Δυστυχώς η απαξία του κόσμου προς το ΕΚΑ είναι γέννημα όλων αυτών που το διαχειρίζονται και που σήμερα και στην ιστορία του πάρκου βρίσκουν το χώρο τους  ενάντια στις συλλογικότητες που αντιστέκονται στην λεηλασία του πάρκου  και δίπλα στους εργολάβους της «ανάπτυξης» και της καταστροφής .

ΑΛΗΤΕΣ ΛΕΡΕΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

Α.Σ.Ε. ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: