ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση σχετικά με την καταδικαστική απόφαση του ΣτΕ για τα έργα εκτροπής του ποταμού Αχελώου.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η καταδικαστική απόφαση των έργων εκτροπής του ποταμού Αχελώου αποτελεί ένα θεσμικό ανάχωμα στις αδηφάγες επιδιώξεις του κράτους και του κεφαλαίου η ιστορική πείρα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού πόσο μάλλον εμπιστοσύνης σε όργανα που έχουν φτιαχτεί για το θεαθήναι ενώ μπορούν κάλλιστα να παρακάμπτονται εν μια νυχτί όταν πρόκειται να εδαφικοποιηθεί η ¨υπεύθυνη πολιτική σωτηρίας του έθνους και της οικονομίας¨.

Αυτό μαρτυρούν τα ξεπουλημένα νησιά και οι φυσικοί πόροι που λεηλατούνται σε μια σειρά περιοχών κατά την επικράτεια από το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο. Το τσαλαπάτημα του συντάγματος, οι διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι παράνομες και καταχρηστικές απεργίες, οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων, η βία των κρατικών μηχανισμών καταστολής σε όλα τα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια. Έτσι λοιπόν δεν θα μας εκπλήξει το γεγονός ένας νέος Σουφλιάς να βρει εκείνα τα νομικά προσχήματα που θα προσβάλλουν την απόφαση αυτή του ΣτΕ και θα ανοίξουν ξανά το δρόμο για την ¨αξιοποίηση¨ των έργων - τα οποία κάθονται και περιμένουν...

Ανάμεσα σε τόσα άλλα ζητήματα αντικοινωνικής δραστηριότητας του κράτους και του κεφαλαίου το ΣτΕ θα κληθεί να αποφανθεί και για τη νομιμότητα των έργων καταστροφής του δημοτικού πάρκου Αγρινίου. Οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι θεσμοί έχουν φτιαχτεί για να εγκλωβίζουν και να ξεφουσκώνουν τη δυναμική των κοινωνικών αγώνων που είναι και ο μόνος τρόπος ουσιαστικής αντίστασης στα σχέδια των κεφαλαιοκρατών και ποτέ το αντίθετο.


Όλα συνεχίζονται…

Α.Σ.Ε. ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: