ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ * ΑΓΡΙΝΙΟ

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

Ο αναρχικός Γιώργος Σαλαγιάννης βρίσκεται στην (από 3 Δεκέμβρη) 15η μέρα απεργίας πείνας στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Συνελήφθει στις 29 Οκτώβρη και προφυλακίστηκε στις 31 με τη μαρτυρία ενός αρχιμπάτσου ότι τον αναγνώρισε ¨ανεπιφύλακτα¨ να επιτίθεται στο Α.Τ. Μεσολογγίου με πέτρες και μολότοφ. Το μοναδικό στοιχείο είναι δηλαδή η μαρτυρία του μπάτσου, χωρίς κανένα άλλο στοιχείο (αποτυπώματα σε αντικείμενο,  μπουκάλια κλπ. , άλλη μαρτυρία κλπ.), συνελήφθει στον κοινωνικό χώρο ¨αποθήκη¨ μετα 3 ώρες από την επίθεση, μαζί με άλλους 5 συντρόφους-ισες οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι όταν πέρασαν ανακριτή και εισαγγελέα στις 31 Δεκέμβρη με πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες. 

Πριν την επίθεση στο Α.Τ. είχαν προσαχθεί 2 σύντροφοι από ασφαλίτες, όταν υπερασπίστηκαν το πανό που ανάρτησαν σε κεντρικό σημείο του Μεσολογγίου με αντιεπετειακό  – αντιεθνικιστικό σύνθημα (ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ) , την ώρα που πραγματοποιούνταν συγκέντρωση 30 χρυσαυγιτών σε άλλη θέση του κέντρου του Μεσολογγίου. Για όλους θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης – μετατροπής της ποινής του σε περιοριστικούς όρους ή χρηματική εγγύηση απορρίφθηκε πριν λίγες μέρες βρισκόμενος ήδη ο Γιώργος σε απεργία πείνας.
Καταγγέλλει «…τις άθλιες συνθήκες κράτησης, του ίδιου και των συγκρατούμενων του, την ανυπαρξία ιατρικής περίθαλψης. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ενώ βρίσκεται στην 15η ημέρα απεργίας πείνας δεν έχει εξεταστεί από γιατρό. Σε άλλη περίπτωση συγκρατούμενος του υπέστει επιληπτικό σοκ και δεν υπήρχε γιατρός για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Και τέλος την απάνθρωπη μεταχείριση οροθετικού κρατούμενου όπου αντί να νοσηλευτεί, μεταφέρθηκε σε κελί απομόνωσης. » (από κείμενο της Αυτόνομης Κίνησης Βαλβείου ).

Συνεχίζει τον αγώνα εντός των τειχών όχι μόνο για τη δικιά του δίωξη αλλά και για όλους τους συγκρατούμενούς του μένοντας συνεπής στον αναρχικό αγώνα.

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο κρατικός μηχανισμός μαζί με τους φασίστες  (εισβολή 15 οπλισμένων φασιστών στην κατάληψη Βαλβείου, καταστολή της κατάληψης από την αστυνομία, συλλήψεις 17 συντρόφων για δήθεν ανακατάληψη σε μικροφωνική, εισβολές με αφορμή τη δήθεν ανακατάληψη σε σπίτια νεολαιών και εκφοβισμός των ίδιων και των γονιών τους κ.α.) στους συντρόφους από το Μεσολόγγι φανερώνει το φόβο τους απέναντι σε κάθε αντιστεκόμενο που δεν μπορούν να ελέγξουν. Όποιον δεν περιορίζεται στις θεσμικές διεκδικήσεις , όταν δεν συνδιαλέγεται μπρος στον ολοκληρωτισμό που θέλουν να επιβάλλουν.

 Επιβάλλουν  ακραία καταστολή σε ένα πρωτόγνωρο για το Μεσολόγγι αναπτυσσόμενο κίνημα αμφισβήτησης της εξουσίας όπου οι διάφοροι φασίστες – νεοναζί καπηλεύονταν τα ιστορικά απελευθερωτικά χαρακτηριστικά της πόλης. Βέβαια οι ναζί ως εγκληματική οργάνωση οργανώνονται και δρουν ανεξέλεγκτα στο Μεσολόγγι και τις γύρω περιοχές αφού αστυνομία και δικαιοσύνη συγκαλύπτουν τη δράση αυτή. (αθώωση Μπαρμπαρούση για την επίθεση εναντίον μικροπωλητών σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι , επιθέσεις κατά ρομά κ.α. )

Θέλουν έτσι να τρομοκρατήσουν και να παραδειγματίσουν τους πολίτες του Μεσολογγίου μετατρέποντας κοινωνικούς χώρους και αγωνιστές σε ανθρωπόμορφα τέρατα που μπαινοβγαίνουν σε φυλακές και δικαστήρια. Για μια μικρή κοινωνία όπως στο Μεσολόγγι όλα αυτά ίσως βαραίνουν απωθητικά στους διαφόρους φραπεδόβιους ραγιάδες όχι όμως και στα ελεύθερα πνεύματα που έχουν αποφασίσει να αγωνίζονται με αξιοπρέπεια ενάντια στην καταπίεση, την αδικία και τον ολοκληρωτισμό.

Η αλληλεγγύη ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα εκτός και εντός των φυλακών «υποχρεώνει» κάθε αγωνιστή να μην αφήνει να θαφτούν στις αποθήκες ψυχών του Αγίου Στεφάνου αλλά και παντού η αξιοπρέπεια, η αντίσταση, οι σύντροφοι, οι εξαθλιωμένοι, οι κολασμένοι, όλοι όσοι βρίσκονται όμηροι του κράτους και της εξουσίας.

Μέχρι την τελική νίκη.

Δύναμη στον αναρχικό απεργό πείνας Γιώργο Σαλαγιάννη.

Για μια κοινωνία χωρίς φυλακές.

Για μια κοινωνία που να μην είναι φυλακή.

Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2014

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: